Vánoční dárky pro milovníky architektury

3. 12. 2023

Zpracovala: Michaela Kadlecová

Zdá se to jako pár chvil, ale pravdou je, že předvánoční čas je opět tady. Nalaďte se na sváteční náladu a prožijte advent spolu s Open House Praha! Pro navození té správné atmosféry nejprve doporučujeme zkontrolovat náš Kalendář akcí, kde možná najdete vycházku, kvůli které by stálo za to opustit teplo domova. Vyrazte s námi obdivovat nejen architekturu, ale i pražskou vánoční výzdobu za doprovodu vše prolínající vůně svařáku a prvních letošních sněhových vloček. V našem článku najdete tipy na prosincové procházky, při kterých si magickou atmosféru Prahy užijete dosyta.

Ať se nám to líbí, nebo ne, k Vánocům v dnešní době patří dárky. Ale ruku na srdce, co může být hezčího než obdarovat někoho, na kom nám záleží? To si uvědomujeme i my a stejně jako v předchozích letech jsme i letos připravili vkusné vánoční dárky, které zajisté potěší každého, kdo se rád kochá pohledem na naši pohádkovou Prahu. 

K blížícímu se výročí 10 let festivalu Open House Praha jsme si letos nadělili limitovanou edici architektonického plánovače. Pod tímto pojmem se ne každému vybaví konkrétní podoba, proto vězte, že se jedná o krásný dárek i velice praktického pomocníka. Spojení ilustrací od Jana Šrámka citlivě zasazených do nástěnného plánovače potěší nejedno oko. Jako milé překvapení může být i připomínka významných architektonických výročí, která nás čekají v roce 2024, nebo tipy na další festivaly v mezinárodní síti Open House Worldwide. Pro vlastní poznámky zde naleznete také dostatek místa. Věříme, že plánovač se tak stane nejen vkusnou ozdobou vašeho interiéru, ale i zdrojem inspirace ke kreativnímu tvoření, plánování volného času a třeba i zahraničních cest. 

Architektonický plánovač Open House Praha na rok 2024
Architektonický plánovač na rok 2024 nástěnný
Plakát s ilustrací Nákladového nádraží Žižkov
Plakát s ilustrací Nákladového nádraží Žižkov

Oblíbenou stálicí v našem e-shopu jsou plakáty s ilustracemi významných pražských staveb od Jana Šrámka, jejichž počet se nám neustále rozrůstá. Novinkou je plakát zachycující Nákladové nádraží Žižkov, které si možná někteří z vás měli možnost důkladně prohlédnout na podzim v rámci komentované prohlídky. Celkem máte na výběr aktuálně z jedné desítky budov. Plakáty můžete zakoupit samostatně nebo ve zvýhodněném balíčku tří, kde si konkrétní motivy nakombinujete podle svých preferencí. I vy nebo váš blízký může tak mít doma kousek Prahy a kochat se pohledem například na palác ARA, Novou scénu Národního divadla či hotel International. 

Pro ty, kteří raději než hmotné dárky předávají zážitky, máme tradičně v nabídce dárkové poukazy na komentované procházky a prohlídky v hodnotách 300, 600 nebo 1 000 Kč. Obdarovaný si jednoduše vybere, která z celoročně pořádaných akcí v našem kalendáři by jej zajímala, a vydá se s námi objevovat běžně nepřístupná místa i pražská zákoutí. 

Dárkový poukaz na celoroční akce Open House Praha v hodnotě 300 Kč
Dárkový poukaz
Modré vánoční ozdoby s papíru s motivy z tvorby Pavla Janáka
Vánoční ozdoby s motivy od Pavla Janáka

Ke Štědrému dni neodmyslitelně patří stromeček a vánoční ozdoby. Na výběr u nás máte ze dvou edic originálních papírových ozdob, které si sami podle jednoduchého návodu sestavíte. Do vánočních příprav můžete zapojit celou rodinu a s dětmi si připravit hezké tvořivé odpoledne. První sada je věnována Janu Kotěrovi a vzdává hold jeho vybraným stavbám, jako je Michelský vodojem, Trmalova vila, Mozarteum, Peterkův dům, Muzeum východních Čech a Okresní dům. Dále jsou připraveny ozdoby odkazující na tvorbu od Pavla Janáka věnované famózním palácům Adria a Škodových závodů, pardubickému krematoriu či Hlávkovu mostu. Použité jsou i motivy z autorova užitého umění, jako je kubistická cukřenka. Obě edice ozdob jsou dostupné v modréčervené barvě.

Nezapomínejme, že důležité je umět si hrát v každém věku. I drobnost potěší a může být milým dárkem nejen rodině a přátelům, ale také kolegům. Pro tyto případy nabízíme krásné domalovánky, které podpoří dětskou fantazii nebo pomohou odbourat stres u dospělých, či nestárnoucí pexeso věnované skrytým i objeveným skvostům hlavního města.

Náhled domalovánek od Open House Praha
Domalovánky
Látkové pytlíky z organické bavlny vhodné k balení dárků
Látkové pytlíky

A pokud již nakoupené dárky máte a jen přemýšlíte nad jejich zabalením, není nic jednoduššího, než využít naše nové látkové pytlíky vyrobené z organické bavlny se saténovou stuhou a zdobené architektonickými motivy od dvou předních architektů naší historie. Elegantní, ručně šité pytlíky jsou navíc příjemnou alternativou, jak zabalit vánoční dárky jednoduše a ekologicky.

Nákupem našich produktů podpoříte přípravy jubilejního festivalu Open House Praha 2024, který se již nezadržitelně blíží.

Závěrem bychom vám i my chtěli v této sváteční době poděkovat za přízeň a podporu. Těšíme se, že se i v příštím roce společně budeme potkávat a věnovat tomu, co nás spojuje: objevování krás architektury a města.

Šťastné a veselé Vánoce,
mnoho zdraví a úspěchů do roku 2024! 

Comments are closed here.