FESTIVAL | PROCHÁZKA

Výstaviště Praha s interiéry

st 15. 5. 2024, 17.00 hod.

Výstaviště vzniklo u příležitosti Jubilejní zemské výstavy v roce 1891. Jeho dominantou je secesní Průmyslový palác od architektů Bedřicha Münzbergera a Antonína Wiehla, který je od února 2022 v rekonstrukci. Výstaviště, které v průběhu let poskytlo prostor pro nespočet kulturních a sportovních akcí, zažilo ve své historii nejen vzlety, ale i pády – například v souvislosti s několika rozsáhlými požáry. V současné době ale dochází k jeho postupné obnově.

Procházka začne u hlavního vstupu, kde se dozvíte zajímavosti o historii a vzniku areálu. Pokračovat budeme k budově Průmyslového paláce, kde se dozvíte spoustu zajímavých informací z průběhu roční rekonstrukce. Podíváme se do nově zrekonstruovaného interiéru bývalé restaurace Bohemia, kousek trasy povede parkem Stromovka a zpět na Výstaviště Bruselskou bránou k Maroldovu plácku – vybudovanému místu pro malé koncerty. Poté zavítáme do jednoho z rekonstruovaných pavilonů – Křižíkova pavilonu. Od pavilonu povede trasa k bývalému divadlu Spirála, kde u plaveckého bazénu procházka končí. V rámci akce se můžete občerstvit v Bistru Artyčok nebo Bistru No. 2.

Prohlídka se koná v rámci doprovodného programu festivalu Open House Praha, který se letos uskuteční v termínu 13.–19. května 2024.

Interiér pavilonu Bohemia, foto: Jiří Šebek

Praktické informace:

  • Místem setkání je fontána u hlavního vstupu do areálu Výstaviště Praha (Výstaviště 67, Praha 7).
  • Telefonický kontakt na dobrovolníka bude pro případ „nouze“ uveden na vstupence.
  • Lektorem komentované procházky je Tomáš Hübl, předseda představenstva Výstaviště Praha.
  • Předpokládaná délka akce je 75–90 minut.
  • Kapacita skupiny je omezená, vstupenky je možné zakoupit pouze předem.
  • Na vybraných akcích pořizujeme fotografie a/nebo videozáznamy za účelem jejich dokumentování a propagace. Více informací zde.

Vyprodáno

Comments are closed here.