FESTIVAL | CYKLOPROJÍŽĎKA

Koukej KOLEM sebe!

čt 16. 5. 2024, 18.00 hod.

Prahou na kole po proměnách města s Open House Praha

Zvedněte oči od svých mobilních telefonů, vyskočte na kolo a dopřejte svému ztuhlému tělu trochu pohybu! Projížďka na kole vám otevře jiný pohled na město, než jaký znáte z vašich každodenních cest. Naše trasa povede od Stromovky přes Bubny až na ostrov Štvanice. Vyprávět si budeme o tom, jakými proměnami Praha v těchto místech prochází.

Začneme u Výstaviště, kde se zvedá z popela shořelé křídlo Průmyslového paláce, projedeme okolo funkcionalistického skvostu Veletržního paláce do Bubnů, kde se chystá projekt nové rezidenční čtvrti. Zastavíme se u nedávno zrekonstruované budovy bývalých Elektrických podniků (dnes Bubenská 1), vedle které má vzniknout nová filharmonie. Zamíříme k lávce HolKa a sjedeme z ní na ostrov Štvanice, kde kdysi stával zimní stadion a dnes tu po něm zůstal už jen zchátralý objekt restaurace. Komentovaná cykloprojížďka s dopravním urbanistou Tomášem Cachem se zaměří nejen na architekturu, ale také na otázky bezpečného pohybu po městě na kole a infrastrukturu, která nám k tomu může napomoci. Přijďte si užít město z jiné perspektivy!

Partnerem akce jsou Rekola, která zapůjčí na projížďku kola zdarma. Dorazit můžete i na vlastním kole. Projížďku zakončíme na štvanické plovárně Baden Baden, kde si můžete dát zasloužený drink.

Cykloprojížďka se koná v rámci doprovodného programu festivalu Open House Praha, který se letos uskuteční v termínu 13.–19. května 2024.

Bývalá restaurace zimního stadionu Štvanice, foto: Eva Mořická
Lávka HolKa, foto: Kateřina Červená

Praktické informace:

  • Místem setkání je stanoviště Rekol před vchodem do Stromovky, vedle fontány před Výstavištěm (Výstaviště 67, Bubeneč, 170 00 Praha 7).
  • Telefonický kontakt na dobrovolníka bude pro případ „nouze“ uveden na vstupence.
  • Lektorem cykloprojížďky je dopravní urbanista Tomáš Cach.
  • Předpokládaná délka akce je 80 minut.
  • Kapacita skupiny je omezená, vstupenky je možné zakoupit pouze předem.
  • Na vybraných akcích pořizujeme fotografie a/nebo videozáznamy za účelem jejich dokumentování a propagace. Více informací zde.

Vyprodáno

Comments are closed here.