FESTIVAL | PROHLÍDKA A WORKSHOP PRO DĚTI

Zažij Novou scénu!

st 17. 5. 2023, 12.00 hod.

Jaké okolnosti provázely vznik Nové scény Národního divadla? Co tvoří její typický a nepřehlédnutelný vzhled? K čemu měla sloužit a co se v ní dnes odehrává? Pojďte se svými dětmi nahlédnout do zákulisí unikátní brutalistické budovy od architekta Karla Pragera, jehož 100 let od narození si letos připomínáme. Děti si budou moci prohlédnout nejen hlediště s jevištěm, ale také šatny, baletní sál, sklady kostýmů nebo maskérnu, a dozví se více o tom, čím je architektura stavby výjimečná. Na komentovanou prohlídku s listy pro malé architekty naváže workshop divadelní techniky, kde si děti vyzkouší, jaké to je, stát uprostřed prázdného jeviště v záři reflektorů nebo promluvit na celý divadelní sál. Také jim prozradíme, co všechno obnáší práce divadelního osvětlovače

Prohlídka a workshop jsou určeny pro děti od 7 let.

Akce se koná ve spolupráci s Novou scénou Národního divadla v rámci doprovodného programu festivalu Open House Praha, který se letos uskuteční v termínu 15.–21. května 2023.

foto: Filip Šlapal

Praktické informace:

  • Místo konání je v prostorách Nové scény Národního divadla (Národní 1393, Praha 1).
  • Lektorkou prohlídky je Klára Veselá. Lektory navazujícího workshopu jsou Zuzana KráľováAleš Klíma.
  • Předpokládaná délka prohlídky s workshopem je 1 hodina.
  • Kapacita je omezená, vstupenky je možné zakoupit pouze předem.
  • Na vybraných akcích pořizujeme fotografické nebo videozáznamy za účelem jejich dokumentování a propagace. Více informací zde.

Vyprodáno

Vaše průvodkyně

Klára Veselá

Klára se celý život věnuje profesně práci s lidmi a především dětmi. Po několikaleté zkušenosti koordinátorky dobrovolníků aktuálně působí v roli ředitelky organizace Open House Praha. Ráda si ale odskočí jako lektorka na některou z dětských prohlídek a podílí se také na přípravách Listů pro malé architekty.

Více o Kláře zde.

Comments are closed here.