Představujeme nový cyklus procházek o šlechtických rodech a další tipy ze zářijového programu

6. 9. 2022

Užijte si babí léto v Praze s námi! Připravili jsme pro vás na září několik zbrusu nových komentovaných procházek.

Nový cyklus procházek

Od září se můžete těšit na nový cyklus procházekMichalem Šedivým, který se věnuje architektonickým skvostům postaveným zástupci aristokratických elit i příběhům jednotlivých osobností. Začneme v neděli 18. září v 10.30 hodin a představíme vám jednu z nejstarších šlechtických rodin ve střední Evropě, rod Lichtenštejnů. Procházka začne klasicistního Lichtenštejnského paláce na Malostranském náměstí a povede po další významných stavbách.

foto: Tomáš Sysel
foto: Monika Kubertová

Pokračování brutalismu

Úspěšný cyklus procházek s Markétou Čejkovou po brutalistických stavbách pokračuje čtvrtou procházkou, která se uskuteční v pondělí 19. září od 16.00 hodin a bude věnovat rekonstrukcím dvou univerzitních budov v samotném centru města. Prohlédnete si interiéry Karolina řešené Jaroslavem Fragnerem, ve kterých je snad zabloudit, ale i obdivovat harmonii historických prvků s moderními zásahy. Pro ty, kteří námi nebyli na předchozích procházkách, nabízíme v září opakování I. a II.

Vaše oblíbené

V září jsme nasadili do programu i několik oblíbených procházek. Podíváme se rekonstrukce a invenční zásahy na Pražském Hradě, které měl na starosti Jože Plečnik jeho blízký spolupracovník a následovník Otto Rothmayer. Projdeme se po Malé Straně vyslechneme si příběhy zaniklých domů a legend zachycujících skutečné události, které tu odehrály. A také se vypravíme do Holešovic, kde se původní industriální budovy mění galerie, divadelní prostory, obchody či kavárny. Budeme mít jedinečnou možnost prozkoumat a trochu se i ztratit v prostorách galerie DOX.

foto: archiv DOX
foto: Tomáš Princ

Něco pro děti

Nově v našem programu najdete i prohlídky pro děti. Mohou s námi prozkoumat útro jednoho z největších stadionů na světě, dozvědět se více o jeho historii a zamyslet se n tím, jak by se mohlo toto místo v budoucnu proměnit. Při naší první zážitkové prohlídce Velkého strahovského stadionu byl přítomný i štáb ČT a vy se můžete podívat na krátkou reportáž zde. Prohlídky jsou vhodné pro děti od 6 do 12 let.

Comments are closed here.