PROCHÁZKA

Monumenty Letenské pláně

so 12. 2. 2022, 14.30 hod.

Letenská pláň je jedním z nejpopulárnějších míst pro setkání v Praze – ať již jde o sraz s přáteli, velké kulturní akce, nebo dokonce masové demonstrace. Jaký je ale příběh tohoto místa? Kdy se poprvé stalo cílem vycházek Pražanů, jak jej poznamenala Jubilejní zemská výstava v roce 1891, či jak podobu Letné ovlivnila doprava? Na to vše odpoví procházka, která se věnuje historii Letenské pláně od konce 19. století až do naší současnosti. Dozvíte se například více o stavbě budov národních muzeí, ale i o sportovní minulosti a současnosti Letné. Neopomeneme zmínit ani naši nejslavnější „kachlíkárnu“ či legendární funkcionalistický blok nájemních domů „Molochov“

Foto: archiv OHP

Praktické informace:

  • Místo setkání je před vyhlídkovou restaurací Letenský zámeček (Letenské sady 341); směrem k hraně letenského srázu nad Vltavou. Telefonický kontakt na dobrovolníka bude pro případ „nouze“ uveden na vstupence.
  • Lektorem komentované vycházky je Michal Šedivý.
  • Předpokládaná délka akce je cca 1,5 hodiny.
  • Kapacita skupiny je omezená, vstupenky je možné zakoupit pouze předem.
  • Prosíme všechny účastníky, aby byli k ostatním návštěvníkům ohleduplní a dodržovali aktuálně platná vládní nařízení proti šíření nemoci covid-19. Děkujeme!

Comments are closed here.