Co potřebujete vědět předtím, než vyrazíte za poznáváním města

2. 9. 2020

Festival Open House Praha otevře o víkendu 5. a 6. září desítky běžně nepřístupných objektů po celém území hlavního města Prahy. Vstup do budov je zdarmanemusíte se nikde dopředu registrovat. Pouze některé doprovodné programy vyžadují registrace. Ne všechny prostory mají otevřeno celý víkend. Informace si proto raději před návštěvou zkontrolujte. Nově můžete také využít možnost filtrování budov v programu podle různých kritérií.

Z technických důvodů, které v některých případech souvisí s komplikacemi způsobenými pandemií koronaviru, se nakonec nebudou moci do festivalu zapojit následující budovy a prostory: Akademie výtvarných umění v Praze (AVU) – hlavní budova, Heroes House – sídlo kreativní agentury DDB Prague, Machine House – sídlo Qarta architektura, Moderní galerie AVU, Petschkův palác – sídlo Ministerstva průmyslu a obchodu ČR, Velodrom na Třebešíně a Zátkova sodovkárna – sídlo společnosti Ogilvy. Je nám to líto, ale nesmutněte, stále na vaši návštěvu čeká 67 architektonicky zajímavých prostorů. 🙂

V důsledku zvýšených bezpečnostních opatření je v některých budovách zapotřebí nosit při prohlídce roušku. Upozorňujeme také, že někde je počet prohlídek za den nebo počet osob ve skupinách limitován. Jedná se především o Chráněné zdravotnické pracoviště KO 17 – Thomayerova nemocnice a obě budovy ČSOB Kampusu v Radlicích, kde se prohlídky uskuteční pouze jednou za hodinu a dále pak v Jatkách78, kde se v neděli konají pouze 3 komentované prohlídky. Informace aktualizujeme na našich stránkách vždy u detailu jednotlivých budov. Ještě tento týden probíhají poslední zaškolování dobrovolníků v budovách, na základě kterých ladíme provozní podmínky před vaší návštěvou. Než se v sobotu vydáte na festival, prosím, přečtěte si aktuální bezpečnostní pravidla a doporučení.

V úterý jsme otevřeli infocentrum v domě Radost, nám. Winstona Churchilla 1800/2, Praha 3, kde jsme vám k dispozici každý všední den od 10.00 do 18.00 hodin a o víkendu od 9.00 do 19.00 hodin. Zastavte se pro festivalového průvodce a další materiály jako trička, plakáty, placky, deníky. Rádi vám také poradíme, kam se letos vypravit. Nezapomeňte si v každé navštívené budově zakoupit samolepku na památku. Nákupem merchandise navíc podpoříte realizaci dalšího ročníku festivalu!

I letos díky spolupráci s Mapy.cz můžete všechny festivalové objekty nalézt pod heslem „open house praha“ v online mapách i příslušné mobilní aplikaci, která je zdarma ke stažení pod tímto odkazem. Pokud si v Mapy.cz založíte účet, tak si můžete prostřednictvím funkce Moje mapy pohodlně naplánovat a uložit vaši festivalovou trasu. O víkendu budou objekty viditelné i v menším zoomu. 

V průběhu pátečního dne také zprovozníme na naší homepage festivalový chat, který můžete využívat ke sdílení informací o provozu v budovách či zážitků.

Pokud máte jakékoli dotazy či připomínky, neváhejte nám napsat na info@openhousepraha.cz.

Sdílejte s námi své zážitky a fotky na sociálních sítích!
#openhousepraha, #ohp2020, #bavimeto, #architekturaprovsechny

Přidejte si rámeček Open House Praha 2020 přes vaši profilovou fotku na Facebooku a buďte fyzicky i virtuálně s námi!

Těšíme se na vás!

Comments are closed here.