PROCHÁZKA

V proudu času na Malé Straně

ne 6. 8. 2023, 19.00 hod.

Vydejte se zpět v proudu času za poznáním zaniklých domů, příběhů a legend zachycujících skutečné události na Malé Straně. Komentovaná procházka představí architektonický vývoj jedné z nejstarších částí Prahy, která se pyšní celou řadou kostelů, historických paláců, památek a zahrad.

Připomeneme si také ty nejvýznamnější momenty z její historie – od založení přes husitské války a obnovu po velkém požáru v roce 1541 po následky pobělohorského vývoje i monumenty pozdější rekatolizace nebo osvícenských změn. Dozvíte se například, kde se narodil Jan Neruda, kde se nachází kostel sv. Máří Magdaleny nebo proč se konec Sněmovní ulice nazývá Pětikostelním náměstím, když tu byly kostely jen čtyři.

foto: Martin Bělohradský

Praktické informace:

  • Sraz je u hotelu Alchymist na Pětikostelním náměstí (Sněmovní 164/8, Praha 1-Malá Strana).
  • Telefonický kontakt na dobrovolníka bude pro případ „nouze“ uveden na vstupence.
  • Lektorem komentované vycházky je Michal Šedivý.
  • Předpokládaná délka akce je cca 1,5 hodiny.
  • Kapacita skupiny je omezená, vstupenky je možné zakoupit pouze předem.
  • Na vybraných akcích pořizujeme fotografické nebo videozáznamy za účelem jejich dokumentování a propagace. Více informací zde.

Vyprodáno

Váš průvodce

Michal Šedivý

S Michalem se můžete nejčastěji potkat při procházkách Malou Stranou, které se věnuje velmi podrobně, a také při procházkách postavených na příbězích židovských stavebníků v Bubenči. Je vystudovaný politolog a sociolog, umění a architektura jsou jeho velkou zálibou. Obdivuje například betonové věže emauzského kostela. S Open House Praha spolupracuje jako průvodce už od roku 2019.

Více o Michalovi zde.

Comments are closed here.