PROCHÁZKA V ANGLIČTINĚ

Dolní Žižkov s návštěvou Betlémské kaple – v anglickém jazyce

ne 16. 7. 2023, 16.00 hod.

O tom, že Žižkov je svéráznou městskou čtvrtí, asi netřeba nikoho přesvědčovat. Jak se Žižkov proměňoval od poloviny 19. století a v čem vůbec spočívá jeho genius loci? Procházka dolní částí Žižkova představí urbanistický vývoj této rezidenční čtvrti a ukáže nejen jedny z nejstarších žižkovských domů, ale i ty kulturně-historicky nejcennější, jaké tu lze najít. Jedna ze zastávek nabídne také návštěvu místní Betlémské kaple, nenápadné, ale působivé modernistické stavby s kubizujícími prvky, která je skryta očím veřejnosti ve dvoře domovního bloku poblíž žižkovské radnice.

foto: Tomáš Sysel

Praktické informace

  • Místo setkání je ve slepé boční ulici U Božích bojovníků 3. Telefonický kontakt na dobrovolníka bude pro případ “nouze” uveden na vstupence.
  • Lektorem komentované procházky je průvodce Michal Šedivý.
  • Předpokládaná délka akce je cca 1,5 hodiny.
  • Kapacita skupiny je omezená, vstupenky je možné zakoupit pouze předem.
  • Na vybraných akcích pořizujeme fotografické nebo videozáznamy za účelem jejich dokumentování a propagace. Více informací zde.

Váš průvodce

Michal Šedivý

S Michalem se můžete nejčastěji potkat při procházkách Malou Stranou, které se věnuje velmi podrobně, a také při procházkách postavených na příbězích židovských stavebníků v Bubenči. Je vystudovaný politolog a sociolog, umění a architektura jsou jeho velkou zálibou. Obdivuje například betonové věže emauzského kostela. S Open House Praha spolupracuje jako průvodce už od roku 2019.

Více o Michalovi zde.

Comments are closed here.