PROCHÁZKA

Smíchovem po stopách zahrad a letohrádků

so 10. 6. 2023, 14.00 hod.

Dříve než tuto čtvrť ovládl průmysl, býval Smíchov malebnou oblastí šlechtických letohrádků a udržovaných zahrad. Do dnešních časů se z nich sice zachovaly pouhé zlomky, přesto je však možné naleznout ve zdejších ulicích překvapivé množství zeleně a v ní ukrytých památek. Vydejte se s námi na pouť proti proudu času a možná zjistíte, že Smíchov může nabídnout mnohem více než jen pivovar a obchodní centra. Na vycházce se dozvíte, kde měl své letní sídlo architekt Kilián Ignác Dientzenhofer, kdo vytvořil půvabnou Medvědí kašnu, kde se nacházela nejstarší botanická zahrada v Praze a jak to bylo s Mozartem a krásnou pěvkyní Josefínou Duškovou.

Foto: Tomáš Sysel

Praktické informace:

  • Místo setkání je před vchodem do Českavárny Portheimka (na adrese Štefánikova 12/68, směrem do parku). Telefonický kontakt na dobrovolníka bude pro případ „nouze“ uveden na vstupence.
  • Lektorkou komentované vycházky je Dagmar Winklerová.
  • Předpokládaná délka akce je cca 1,5 hodiny.
  • Kapacita skupiny je omezená, vstupenky je možné zakoupit pouze předem.
  • Na vybraných akcích pořizujeme fotografie a/nebo videozáznamy za účelem jejich dokumentování a propagace. Více informací zde.

Vyprodáno

Vaše průvodkyně

Dagmar Winklerová

Dáša vystudovala archeologii a pracuje jako kurátorka digitální knihovny. Silný vztah ke knihám a k paměti předků uplatňuje při procházkách, které propojují město a literaturu. Miluje každodenní toulky ve staroměstských uličkách a potkat ji můžete při výpravách do tajuplných Stínadel. S Open House Praha spolupracuje od roku 2021 jako průvodkyně celoročních akcí.

Více o Dáše zde.

Comments are closed here.