DEBATA

Otevřeně o Praze: Péče o kulturní dědictví Prahy

st 28. 6. 2023, 18.00 hod.

Ve spolupráci s Krenovkou vás zveme na další debatu z cyklu Otevřeně o Praze, která se tentokrát zaměří na kulturní dědictví Prahy a péči o něj. Praha se opakovaně řadí mezi jedny z nejkrásnějších měst na mapě světa. Naši předci nám tu zanechali mimořádný odkaz v podobě pestré palety historických staveb z různých architektonických období. Praha je klenotem, který jen s malou újmou přežil hrozby druhé světové války. Vážíme si dostatečně architektonických hodnot, které se nám v Praze zachovaly? Jsme schopni přispívat k rozkvětu hlavního města, obohacovat jej o nové počiny a pečovat o něj s patřičným respektem a odborností? To jsou jen některé z otázek, které zazní v panelové debatě na téma péče o architektonické kulturní dědictví Prahy v prostorách Čítárny Unijazz.

foto: Tomáš Sysel
foto: Marie Hendrychová

Panelisté:

Debatu bude moderovat náš lektor celoročních akcí Michal Šedivý.

Praktické informace:

  • Místo konání je Čítárna Unijazz, adresa Husitská 42/22, Praha 3-Žižkov.
  • Akce je součástí cyklu debat na témata týkající se rozvoje Prahy.
  • Předpokládaná délka akce je cca 1,5 hodiny.
  • Z kapacitních důvodů doporučujeme se na akci zaregistrovat předem, účastníkům pak budou garantována vyhrazená místa a vybrané prostředky napomohou k realizaci našich dalších aktivit. Na akci je ovšem možné dorazit i bez registrace, ale v takovém případě není možné garantovat místa k sezení.
  • Na akci pořizujeme fotografie a/nebo videozáznamy za účelem jejich dokumentování a propagace. Více informací zde. Tomu, kdo si nepřeje, aby byla jeho tvář v obraze, doporučujeme si sednout za kameru.

Comments are closed here.