PROCHÁZKA

Karlín secesní a Invalidovna

ne 18. 6. 2023, 14.00 hod.

Karlínská procházka povede od experimentálního sídliště Invalidovna ze 60. let 20. století k rozsáhlému baroknímu komplexu Invalidovny postavenému podle projektu Kiliána Ignáce Dientzenhofera. Prozkoumáte i secesní část Karlína, které dominuje impozantní školní budova na Lyčkově náměstí. V rámci procházky se například dozvíte, kde stojí elegantní továrna Aero, jak se proměnila administrativní budova ČKD nebo ve které karlínské secesní budově se uskutečnil zakládající sjezd Komunistické strany Československa.

Doplňme, že se s námi můžete vypravit celkem na tři komentované procházky, které vám představí historii, architekturuzajímavé příběhy spojené s pražskou čtvrtí Karlín. Jaké významné stavby vytváří jedinečný charakter Karlína? Které události formovaly jeho současnou urbanistickou podobu? Prozkoumejte s průvodcem Martinem Bělohradským toto nejstarší pražské předměstí – klasicistní, secesní, industriální i současný Karlín!

foto: Martin Bělohradský

Praktické informace:

  • Místo setkání je před výstupem ze stanice metra Invalidovna (v úrovni vozovky).
  • Telefonický kontakt na dobrovolníka bude pro případ “nouze” uveden na vstupence.
  • Průvodcem komentované vycházky je Martin Bělohradský.
  • Předpokládaná délka akce je cca 1,5 hodiny.
  • Kapacita skupiny je omezená, vstupenky je možné zakoupit pouze předem.
  • Na vybraných akcích pořizujeme fotografické a/nebo videozáznamy za účelem jejich dokumentování a propagace. Více informací zde.

Vyprodáno

Váš průvodce

Martin Bělohradský

S Martinem se nejčastěji můžete potkat při procházkách po moderní architektuře 1. poloviny 20. století, ale je také velkým obdivovatelem barokní architektury. Martin se profesně věnoval vědecké práci v oboru organické chemie a současně je i profesionálním průvodcem. Má rád tenis, cyklistiku a znalostní soutěže. S Open House Praha spolupracuje jako fotograf dobrovolník od úplně prvního ročníku a v posledních třech letech i jako průvodce v rámci celoročního programu.

Více o Martinovi zde.

Comments are closed here.