PROHLÍDKA

Budoucnost Městských lázní Žižkov

ne 23. 4. 2023, 11.15 hod.

Ve své době nejmodernější a největší lázně v Praze, o které jevil zájem i sám císař František Josef I. Neoklasicistní nárožní dům na Žižkově se po dlouhých letech chátrání dočká rekonstrukce. Projekt Domu tance, který připravil spolek Tanec Praha, navazuje symbolicky na původní lázeňský provoz a také si klade za cíl oživit i přilehlý veřejný prostor. Bazénové prostory budou upraveny pro taneční sály a v plánu je i wellness studio otevřené pro veřejnost. Vzniknout by mělo moderní kulturní centrum zaměřené nejen na pohybovou tvorbu a prezentaci umění, ale také péči o tělo. Projekt získal v letošním roce financování a dokončení rekonstrukce je v plánu na rok 2025. Spolu s divadlem PONEC a nedalekou Krenovkou tak Dům tance vytvoří pomyslnou taneční osu dolního Žižkova. Nahlédněte do útrob této budovy s bohatou historií, než zde začne čilý stavební ruch

Procházka se ve stejný den od 12.15 hodin koná také v anglickém jazyce.

foto: Tomáš Sysel

Praktické informace:

  • Místo setkání je před budovou Městských lázní Žižkov (Husitská 1050/7, Praha 3–Žižkov).
  • Telefonický kontakt na dobrovolníka bude pro případ „nouze“ uveden na vstupence.
  • Lektorem komentované prohlídky je Michal Šedivý.
  • Předpokládaná délka akce je cca 50 minut.
  • Kapacita skupiny je omezená, vstupenky je možné zakoupit pouze předem.
  • Na vybraných akcích pořizujeme fotografické a/nebo videozáznamy za účelem jejich dokumentování a propagace. Více informací zde.

Vyprodáno

Váš průvodce

Michal Šedivý

S Michalem se můžete nejčastěji potkat při procházkách Malou Stranou, které se věnuje velmi podrobně, a také při procházkách postavených na příbězích židovských stavebníků v Bubenči. Je vystudovaný politolog a sociolog, umění a architektura jsou jeho velkou zálibou. Obdivuje například betonové věže emauzského kostela. S Open House Praha spolupracuje jako průvodce už od roku 2019.

Více o Michalovi zde.

Comments are closed here.