PROCHÁZKA

Na návštěvě ve Slavíčkově ulici

st 15. 3. 2023, 16.30 hod.

Ve Slavíčkově ulici v pražské Bubenči se na přelomu 19. a 20. století spontánně vytvořila malá umělecká osada. Projekty domů a ateliérů si u renomovaných architektů objednávali především známí výtvarní umělci. Historička umění Markéta Čejková vás seznámí s příběhy domů navržených mimo jiné i Janem Kotěrou či Dušanem Jurkovičem. Bude vyprávět o rodině Suchardů a jejich tajuplné vile, o dnes již pozapomenutém malíři Karlu Vítězslavu Maškovi a dotkne se i historie a současnosti reprezentativní Villy Pellé. Budeme se nejen procházet a obdivovat krásu starých časů, ale posteskneme si i nad dezolátním stavem několika kvalitních vil, jejichž budoucí osud je již s největší pravděpodobností zpečetěn…

foto: Tomáš Sysel

Praktické informace:

  • Sraz je na adrese Pelléova 91/10, Praha 6-Bubeneč.
  • Telefonický kontakt na dobrovolníka bude pro případ „nouze“ uveden na vstupence.
  • Předpokládaná délka prohlídky je cca 1,5 hodiny.
  • Lektorkou procházky je Markéta Čejková.
  • Kapacita skupiny je omezená, vstupenky je možné zakoupit pouze předem.
  • Na vybraných akcích pořizujeme fotografie a/nebo videozáznamy za účelem jejich dokumentování a propagace. Více informací zde.

Vyprodáno

Vaše průvodkyně

Markéta Čejková

Markéta vystudovala strojní fakultu ČVUT v Praze. Po patnácti letech práce auditorky nakonec propadla naplno své zálibě pro umění. Je doktorandkou oboru dějiny umění a současně pracuje jako lektorka pro různé organizace. Jako dobrovolnice a průvodkyně je s Open House Praha od roku 2019. Markéta neskrývá obdiv pro architekturu 20. století a potkat ji můžete například při procházce po Pražském hradě, hradčanských palácích, Veletržním paláci nebo brutalistické architektuře.

Více o Markétě zde.

Comments are closed here.