PROCHÁZKA S PROHLÍDKOU

Brutalistická architektura V.

po 20. 3. 2023, 16.30 hod.

Další díl brutalistického seriálu s Markétou Čejkovou nás zavede na Břevnov. Naším cílem bude Pyramida – hotelový a společenský areál s nepřehlédnutelnou siluetou a neobvyklým půdorysem, který projektovali manželé Cajthamlovi. Přes několik nepříliš citlivých rekonstrukcí z let minulých je stále možné obdivovat některé zachovalé původní prvky v interiéru i exteriéru. Korunou prohlídky bude vyhlídka z nejvyššího patra s pohledem do jícnu tunelu Blanka. Krátkou procházkou dojdeme k budově zdravotnického zařízení se zajímavou fasádou, která je obklopena dobovými uměleckými díly, jimiž se necháme okouzlit v podzimním šeru.

foto: Eva Mořická

Praktické informace:

  • Místo setkání je před hlavním vstupem do hotelu Orea Hotel Pyramida (Bělohorská 24, Praha 6).
  • Předpokládaná délka akce je 1,5 hodiny.
  • Kapacita skupiny je omezená, vstupenky je možné zakoupit pouze předem.
  • Lektorkou komentované procházky je Markéta Čejková.
  • Na vybraných akcích pořizujeme fotografie a/nebo videozáznamy za účelem jejich dokumentování a propagace. Více informací zde.

Vyprodáno

Vaše průvodkyně

Markéta Čejková

Markéta vystudovala strojní fakultu ČVUT v Praze. Po patnácti letech práce auditorky nakonec propadla naplno své zálibě pro umění. Je doktorandkou oboru dějiny umění a současně pracuje jako lektorka pro různé organizace. Jako dobrovolnice a průvodkyně je s Open House Praha od roku 2019. Markéta neskrývá obdiv pro architekturu 20. století a potkat ji můžete například při procházce po Pražském hradě, hradčanských palácích, Veletržním paláci nebo brutalistické architektuře.

Více o Markétě zde.

Comments are closed here.