PROHLÍDKA

Brutalistická architektura VII.

st 18. 1. 2023, 16.30 hod.

Další díl cyklu o brutalistické architektuře, jejích východiscích i vrcholech vás opět zavede k osobnosti architekta Karla Pragera. Již po několikáté představí historička umění Markéta Čejková rozsáhlý projekt, který nebyl zcela naplněn. Stejně jako nemocniční areál vedle Zemské porodnice v Apolinářské ulici nebo univerzitní areál na Pelc-Tyrolce v Holešovičkách, nebyl ani původně projektovaný komplex pro Sdružení projektových architektů nedaleko Emauz dokončen v původně plánovaném rozsahu. Co ukrývají skleněné kostky vznášející se v zeleni bývalé klášterní zahrady? A kde najdeme nenápadná umělecká díla umístěná v exteriéru? Dozvíte se na komentované prohlídce, na jejímž konci čeká nečekané překvapení.

Rádi byste architektonický zážitek z komentované procházky či prohlídky někomu věnovali?
Využijte naše dárkové poukazy!

foto: Tomáš Sysel

Praktické informace:

  • Místo srazu je před vstupem do CAMP (Vyšehradská 2075/51, Praha 2-Nové Město). Telefonický kontakt na dobrovolníka bude pro případ „nouze“ uveden na vstupence.
  • Předpokládaná délka procházky je cca 1,5 hodiny.
  • Lektorkou prohlídky je Markéta Čejková.
  • Kapacita je omezená, vstupenky je možné zakoupit pouze předem.
  • Na vybraných akcích pořizujeme fotografické nebo videozáznamy za účelem jejich dokumentování a propagace. Více informací zde.

Vyprodáno

Vaše průvodkyně

Markéta Čejková

Markéta vystudovala strojní fakultu ČVUT v Praze. Po patnácti letech práce auditorky nakonec propadla naplno své zálibě pro umění. Je doktorandkou oboru dějiny umění a současně pracuje jako lektorka pro různé organizace. Jako dobrovolnice a průvodkyně je s Open House Praha od roku 2019. Markéta neskrývá obdiv pro architekturu 20. století a potkat ji můžete například při procházce po Pražském hradě, hradčanských palácích, Veletržním paláci nebo brutalistické architektuře.

Více o Markétě zde.

Comments are closed here.