PROCHÁZKA

Za kubismem pod Vyšehrad

po 9. 1. 2023, 16.30 hod.

Druhá výprava za kubistickou architekturou vám tentokrát představí vilu, trojdům a činžovní domy od architekta Josefa Chochola i dva domy architektů, kteří byli předmětem zájmu na minulé procházce, ovšem z jiného období jejich tvorby. Budete se moci kochat kubistickými tvary nejen na fasádách jednotlivých staveb, ale i odhalovat architektonické odkazy na pevnost Vyšehrad. Řeč bude i o teoretických východiscích, které kubismus v architektuře v českých zemích doprovázely.

Rádi byste architektonický zážitek z komentované procházky či prohlídky někomu věnovali?
Využijte naše dárkové poukazy!

Foto: Martin Bělohradský

Praktické informace:

  • Místo setkání je u zastávky tramvaje Výtoň (na straně dál od řeky). Telefonický kontakt na dobrovolníka bude pro případ „nouze“ uveden na vstupence.
  • Lektorkou komentované vycházky je Markéta Čejková.
  • Předpokládaná délka akce je 1,5 hodiny.
  • Kapacita skupiny je omezená, vstupenky je možné zakoupit pouze předem.
  • Na (vybraných) akcích pořizujeme fotografické nebo videozáznamy za účelem jejich dokumentování a propagace. Více informací zde.

Vyprodáno

Vaše průvodkyně

Markéta Čejková

Markéta vystudovala strojní fakultu ČVUT v Praze. Po patnácti letech práce auditorky nakonec propadla naplno své zálibě pro umění. Je doktorandkou oboru dějiny umění a současně pracuje jako lektorka pro různé organizace. Jako dobrovolnice a průvodkyně je s Open House Praha od roku 2019. Markéta neskrývá obdiv pro architekturu 20. století a potkat ji můžete například při procházce po Pražském hradě, hradčanských palácích, Veletržním paláci nebo brutalistické architektuře.

Více o Markétě zde.

Comments are closed here.