PROCHÁZKA S PROHLÍDKOU

Holešovice – nové a krásné III.

po 21. 11. 2022, 16.30 hod.

Třetí procházka Holešovicemi povede do bývalých jatek a jejich okolí. I tentokrát si představíme zdařilou přestavbu industriální budovy a podíváme se na nenápadně krásný koncept činžovních domů v těsné blízkosti kolosu brutalistických Vodních staveb. Historička umění Markéta Čejková přiblíží historii, současnost i budoucnost areálu bývalých jatek a představí kulturní instituce, které inovativně využívají upravené haly pro nové účely. A samozřejmě nebude chybět zajímavá kavárna na závěr.

foto: archiv OHP

Praktické informace:

  • Sraz je u Lékařského domu (Tovární 1342/12, Praha 7-Holešovice). Telefonický kontakt na dobrovolníka bude pro případ „nouze“ uveden na vstupence.
  • Lektorkou komentované procházky je Markéta Čejková.
  • Předpokládaná délka procházky je cca 1,5 hodiny.
  • Kapacita je omezena, vstupenky je možné zakoupit pouze předem.
  • Na vybraných akcích pořizujeme fotografie nebo videozáznamy za účelem jejich dokumentování a propagace.

Vaše průvodkyně

Markéta Čejková

Markéta vystudovala strojní fakultu ČVUT v Praze. Po patnácti letech práce auditorky nakonec propadla naplno své zálibě pro umění. Je doktorandkou oboru dějiny umění a současně pracuje jako lektorka pro různé organizace. Jako dobrovolnice a průvodkyně je s Open House Praha od roku 2019. Markéta neskrývá obdiv pro architekturu 20. století a potkat ji můžete například při procházce po Pražském hradě, hradčanských palácích, Veletržním paláci nebo brutalistické architektuře.

Více o Markétě zde.

Comments are closed here.