PROHLÍDKA

Brutalistická architektura IV.

čt 24. 11. 2022, 16.30 hod.

Již čtvrtá procházka brutalistickou Prahou s průvodkyní Markétou Čejkovou vás tentokrát zavede do samého centra. Bude se věnovat brutalistickým rekonstrukcím dvou univerzitních budov. Budete si moci nejen prohlédnout interiéry Karolina řešené Jaroslavem Fragnerem, ve kterých je snadné zabloudit, ale i obdivovat harmonii historických prvků s moderními zásahy. Jako vždy se detailně seznámíte s krásnými materiály a uměleckými díly. To, zda může kaple povstat z popela a jak to dopadne, budete moci posoudit u druhého univerzitního komplexu.

Praktické informace:

  • Místo srazu je na adrese Ovocný trh 3, Praha 1. Telefonický kontakt na dobrovolníka bude pro případ „nouze“ uveden na vstupence.
  • Předpokládaná délka procházky je cca 1,5 hodiny.
  • Lektorkou prohlídky je Markéta Čejková.
  • Kapacita je omezená, vstupenky je možné zakoupit pouze předem.
  • Na (vybraných) akcích pořizujeme fotografické nebo videozáznamy za účelem jejich dokumentování a propagace. Více informací zde.

Vaše průvodkyně

Markéta Čejková

Markéta vystudovala strojní fakultu ČVUT v Praze. Po patnácti letech práce auditorky nakonec propadla naplno své zálibě pro umění. Je doktorandkou oboru dějiny umění a současně pracuje jako lektorka pro různé organizace. Jako dobrovolnice a průvodkyně je s Open House Praha od roku 2019. Markéta neskrývá obdiv pro architekturu 20. století a potkat ji můžete například při procházce po Pražském hradě, hradčanských palácích, Veletržním paláci nebo brutalistické architektuře.

Více o Markétě zde.

Comments are closed here.