PROCHÁZKA S PROHLÍDKOU

Do útrob Krenovky

so 17. 9. 2022,14.30 hod.

Přijďte prozkoumat unikátní kulturní památku, která otevírá své brány po celkové rekonstrukci! Možná trochu neviditelný dům na úpatí dřívějšího šibeničního vrchu, kousek od rušné křižovatky Bulhar na Žižkově, se stává místem pro kreativitu a tvůrčí energii. Čerstvě opravená Krenovka bude sloužit jak umělcům, kteří ji naplní svými plány a sny, tak těm, kteří sem za nimi přicházejí. Procházka vás seznámí nejen s příběhem budovy bývalého výletního hostince, ale i záměry jejích nových obyvatel. Najdete tu studentský klub, čítárnu a galerii spolku Unijazz, umělecké ateliéry Inkubátoru Krenovka a zázemí a zkušebny pro PONEC – divadlo pro tanec. 

Užijte si odpoledne plné hudby, tance, umění i zábavy v novém kulturním centru. Akce je součástí oslav Zažít město jinak 2022. Více o programu zde.

Foto: Vojtěch Brtnický

Praktické informace

  • Vstup na akci je zdarma bez předchozí registrace.
  • Místo setkání je před vstupem do budovy Krenovka (Husitská 22, Praha 3).
  • Předpokládaná délka akce je cca 75 min.
  • Kapacita procházky je max. 25 osob.
  • Průvodcem komentované vycházky je Michal Šedivý.
  • Na (vybraných) akcích pořizujeme fotografické nebo videozáznamy za účelem jejich dokumentování a propagace. Více informací zde.

Váš průvodce

Michal Šedivý

S Michalem se můžete nejčastěji potkat při procházkách Malou Stranou, které se věnuje velmi podrobně, a také při procházkách postavených na příbězích židovských stavebníků v Bubenči. Je vystudovaný politolog a sociolog, umění a architektura jsou jeho velkou zálibou. Obdivuje například betonové věže emauzského kostela. S Open House Praha spolupracuje jako průvodce už od roku 2019.

Více o Michalovi zde.

Comments are closed here.