PROCHÁZKA

Do romantického parku Na Cibulce

Út 5. 7. 2022, 10.00 hod.

Na této procházce se účastníci projdou krásným lesoparkem v Košířích, který patřil k usedlosti Cibulka a na svých toulkách si jej oblíbili například Karel Hynek Mácha i Jakub Arbes. Seznámí se s historií a osudem usedlosti, jež se pomalu probouzí z dlouhých let chátrání k novému životu. Dozví se více o neobyčejné osobě jejího zakladatele, osvíceného knížete-biskupa Leopolda Linharta Thun-Hohensteina a o pověstech, které stavebníka i samotnou usedlost opřádají. Cestou se pokochají výhledem z nejstarší pražské rozhledny do korun staletých dubů a poví si o tom, kde stávaly mechanické sochy poustevníka a rytíře ve zbroji, jaké mytologické postavy zdobí park v současnosti a kam zmizel tajemný kamenný zahradník.

Foto: Tomáš Sysel

Praktické informace:

  • Místo setkání je na tramvajové zastávce Poštovka (směrem k Motolu a na Sídliště Řepy, linka 9 nebo 10). Telefonický kontakt na dobrovolníka bude pro případ „nouze“ uveden na vstupence.
  • Lektorem komentované vycházky je Dagmar Winklerová.
  • Předpokládaná délka akce je cca 1,5 hodiny. Trasa není fyzicky náročná, ovšem je doporučena obuv vhodná do přírodního terénu.
  • Kapacita skupiny je omezená, vstupenky je možné zakoupit pouze předem.
  • Prosíme všechny účastníky, aby byli k ostatním návštěvníkům ohleduplní a dodržovali aktuálně platná vládní nařízení proti šíření nemoci covid-19.

Comments are closed here.