7 tipů na vánoční dárky pro celou rodinu

16. 12. 2021

Blíží se třetí adventní víkend. Někteří z vás již mají možná vše doma nachystané nebo třeba dopékají poslední druh cukroví. Patříte mezi ty, kteří si s nákupem vánočních dárků hlavu už od podzimu nelámou a nechávají přípravy tak trochu na poslední chvíli? Přesně pro vás je určen tento článek se sedmi tipy na dárky pro celou rodinu. V našem e-shopu totiž najdete dárky, které zaujmou všechny generace nadšenců pro architekturu. Nákupem zároveň podpoříte činnost organizace a hlavně přípravy dalšího ročníku festivalu Open House Praha, který už natěšeně vyhlížíme. 😀

1. Tričko pro tatínka

Je to sice klasický „měkkouš“, ale i tak může pod vánočním stromečkem potěšit. Nové tričko z edice Kotěra připomíná tohoto velikána české architektury, jehož portrét ztvárnila technikou linorytu umělkyně Magdalena Rutová. Na výběr máme ze dvou barev trik i dvou Kotěrových citátů, které najdete na jeho zadní straně.

foto: Vojtěch Brtnický

2. Dárkový poukaz pro maminku

Máte akční maminku, která ráda objevuje Prahu a její zákoutí? Darujte jí architektonický zážitek! S našimi průvodci se může vypravit za krásami Pražského Hradu, na průzkum tajuplných Stínadel, do Karlína nebo za židovskými stavebníky v Bubenči. Z balíčků tematických procházek si určitě vyberete ten správný dárkový poukaz. A co si budeme povídat, tenhle dárek se dá vyřešit i úplně na poslední chvíli. 😉

3. Designový plakát pro sourozence

Překvapte vašeho sourozence designovým kouskem plakátu, kterým vnese kousek architektury do svého domova. Plakáty s motivy známých pražských staveb jako paláce ARA nebo Winternitzovy vily, nakreslil oceňovaný ilustrátor Jan Šrámek. Nemůžete se rozhodnout, který vybrat? Nabízíme i balíček po třech kusech, které spolu krásně ladí. 

4. Pro radostné chvíle s vnoučaty

Aby prarodiče mohli trochu potrénovat svou paměť, kupte jim naše architektonické pexeso s fotkami festivalových budov. Michododem věděli jste, že autorem téhle populární české hry byl Zdeněk Princ, tatínek našeho festivalového fotografa a kameramana Tomáše Prince? První pexeso si mohly děti zahrát v roce 1965 a jeho název byl inspirován tehdy slavnou televizní zábavnou hrou Pekelně se soustřeď. 

5. Tvoření pro děti

Máte doma tvořivé děti, které rády malují? Kupte jim domalovánky, kde si mohou podle předlohy nebo své vlastní fantazie dokreslit slavné stavby jako hlavní nádraží Praha, Invalidovnu, historický parník Vltava a další. Domalovánky můžeme z vlastní zkušenosti doporučit i jako šikovnou antistresovou zábavu pro dospělé. 😅

6. Vánoční ozdoby pro přátele

Nádhernou připomínkou letošního 150. výročí narození architekta Jana Kotěry mohou být vánoční ozdoby z papíru inspirované architektonickými detaily, které jsou k nalezení na budovách Jana Kotěry. Speciálně pro Open House Praha je vytvořila grafická designérka Dita Krouželová a můžete je darovat v dekorované obálce buď jako milou pozornost vaší kamarádce/ovi nebo kolegům z práce.

7. A ještě jeden tip navíc…

Znáte klub Milovníci architektury? Jeho členům nabízíme příležitost poznávat Prahu jinak a nahlédnout trochu pod pokličku festivalového dění. Zveme je na exkluzivní návštěvy budov nebo komentované procházky, dostávají od nás zdarma elektronického průvodce festivalem a dozvídají se detaily ze zákulisí příprav festivalu. Členství v klubu můžete darovat jako smysluplný dárek, protože i díky podpoře našich pravidelných dárců můžeme festival a naše celoroční aktivity dále rozvíjet. Po dohodě vám vystavíme dárkový certifikát.

foto: Lena Jakubov

Comments are closed here.