PROCHÁZKA

Dům Diamant a kubismus na Novém Městě – vyprodáno

út 7. 9. 2021, 17.15 hod.

Kolem domu Diamant na rohu ulic Spálená a Lazarská lidé prochází, ale netuší, že je to výjimečná realizace ve stylu geometrické secese s výraznými kubistickými prvky od architekta Emila Králíčka. Právě tu odstartuje komentovaná procházka a kromě informací o architektuře domu přinese i pohled do interiéru a také na neobvyklé řešení přiléhající barokní sochy sv. Jana Nepomuckého. Dále bude vycházka pokračovat do ulice Na Perštýně k domu ve stylu art deco od Aloise Dryáka, který s domem Diamant nese shodné prvky. Na závěr je zařazena Adamova lékárna ve stylu geometrické secese opět od Emila Králíčka na Václavské náměstí a nedaleká neobvyklá kubistická lampa, o jejímž autorství se stále spekuluje. 

foto: Martin Bělohradský

Praktické informace

  • Místo setkání je na rohu domu Diamant (Lazarská 82) – směr Lazarská a Magdalény Rettigové (u tramvajové zastávky Lazarská, kousek od výstupu z metra B výtahem). Telefonický kontakt na průvodce bude pro případ “nouze” uveden na vstupence.
  • Předpokládaná délka akce je 75 minut.
  • Kapacita skupiny je omezená, vstupenky je možné zakoupit pouze předem.
  • Lektorem komentované procházky je profesionální průvodce Martin Bělohradský.
  • Prosíme všechny účastníky této akce, aby byli k ostatním návštěvníkům ohleduplní a na prohlídce dodržovali aktuálně platná vládní nařízení proti šíření nemoci covid-19.

Vyprodáno

Comments are closed here.