Pozvánka na červencové procházky a komentovanou cykloprojížďku s Open House Praha

29. 5. 2021

Letní počasí zve k procházkám po Praze, a protože čekání na srpnový festival se nám zdá už dlouhé, připravili jsme ještě několik zajímavých akcí na červenec.

Věděli jste, že Obecní dům, který je tak často dáván za příklad nejvýznamnější pražské secesní stavby, není zcela secesní? Jak se tento umělecký sloh z konce 19. století proměňoval si ukážeme na komentované procházce Krásy secese na Starém Městě, která se uskuteční v pátek 9. července v 18.00 hodin. Možná vás překvapí, že ty nejkrásnější secesní domy nejsou jen v Pařížské ulici…

Léto je tu a jelikož fandíme cyklistice zveme vás v sobotu 10. července v 10.30 hodin na komentovanou cykloprojížďku na vlastních kolech okolo několika významných staveb pražské moderní architektury. A začneme hned tematicky u Kotěrovy Vršovické vodárenské věže v Michli. Pokračovat budeme až ke kubistickým domům na Výtoni, přes Slovanský ostrov a most Legií na Kampu. Krásných a pohodových 11 km, při kterých se dozvíte mnoho zajímavostí. Kapacita skupiny je omezená na 15 osob.

Vltavská nábřeží jsou považována za jedny z nejkrásnějších pražských míst. Nejen proto, že jsou odtud neopakovatelné výhledy na Prahu, ale také jsou lemována významnými historickými stavbami. Komentovaná procházka Od Rudolfina po Klárov, která se uskuteční v neděli 11. července ve 14.00 hodin, vás provede po nábřežích, která vznikla přímo v srdci Prahy. Procházka začne před Rudolfinem, pokračovat bude ke Smetanovu nábřeží a pak po levém břehu Vltavy až do Valdštejnské zahrady

Na Žižkově se nachází nenápadná, ale velmi zajímavá Betlémská kaple s netradičním interiérem, která bude první a nejvýznamnější zastávkou komentované procházky Kubismus na Žižkově ve čtvrtek 15. července v 17.30 hodin po kubistických památkách této městské čtvrti. Kaple skrývá jediný původní kubistický interiér v Praze a byla dokonce inspirací pro slavnou kavárnu Orient v domě U Černé Matky Boží od Josefa Gočára. 

A ještě pro vás něco připravujeme… Již brzy se dozvíte více.

Na procházky je třeba si vstupenky dopředu rezervovat. Seznam všech akcí naleznete zde.

Pokud jste si zakoupili náš dárkový poukaz, můžete jej na akce uplatnit.

Těšíme se na vás! 🙂

Obecní dům, foto: Martin Bělohradský

Comments are closed here.