PROCHÁZKA

Rusko v Praze – části Bubenče, kde Pražané nejsou doma

st 30. 6. 2021, 17.00 hod.

Speciální komentovaná procházka s názvem Rusko v Praze se s architektem Zdeňkem Lukešem vypraví do částí Bubenče, kde Pražané nejsou doma. Budeme se věnovat jak architektuře jedné z nejkrásnějších pražských čtvrtí, tak příběhům domů a staveb, které sem tak úplně nezapadají. Procházka povede ulicí Ovenecká, okrajem Stromovky, kolem hlavního vstupu Ruské ambasády, Wolkerovou ulicí až na Sibiřské náměstí. Bude možné se těšit nejen na zajímavé, ale i překvapivé příběhy prvorepublikových vil, parku Stromovka a dalších bubenečských staveb.

Praktické informace

  • Vstupné je 300 Kč / osobu.
  • Místo setkání je v Bubenči, na rohu ulic Ovenecká a Nad Královskou oborou (u Stromovky), telefonický kontakt na našeho dobrovolníka na místě bude pro případ “nouze” uveden na vstupence.
  • Předpokládaná délka akce je cca 1,5 hodiny.
  • Kapacita skupiny je omezená, vstupenky je možné zakoupit pouze předem.
  • Průvodcem bude Zdeněk Lukeš, renomovaný historik architektury a skvělý vypravěč málo známých příběhů domů a lidí kolem nich. Průvodce nebude mít při výkladu nasazenou roušku (vládní nařízení to umožňují) a zároveň doplňujeme informaci, že už podstoupil očkování proti covid-19.
  • Organizátor prosí všechny účastníky této akce, aby byli k ostatním návštěvníkům ohleduplní a na prohlídce dodržovali aktuálně platná vládní nařízení proti šíření nemoci covid-19. Děkujeme!

Comments are closed here.