PROCHÁZKA

Kubismus a český dekorativismus

so 26. 6. 2021, 14.00 hod.

Rondokubismus, někdy také označovaný jako český dekorativismus či tzv. národní sloh, se stal charakteristickým stylem architektury a užitého umění období první republiky v Československu. Komentovaná procházka začne u nejvýznamnější rondokubistické stavby – Legiobanky Na Poříčí (dnes známé jako palác Archa) postavené architektem Josefem Gočárem. Připomeneme ale i další významné realizace tohoto architekta, zejména slavný dům U Černé Matky Boží – vůbec první stavbu v kubistickém stylu nebo Myšákův dům. Po cestě historickým centrem Prahy se zastavíme u dalších významných staveb, například Urbánkova domu od Jana Kotěry. Procházku ukončíme u paláce Adria od Pavla Janáka a Josefa Zascheho ve stylu rondokubismu a Art Deca.  

Praktické informace

  • Vstupné je 220 Kč / osobu.
  • Místo setkání je před budovou paláce Archa na adrese Na Poříčí 24, Praha 1. Telefonický kontakt na průvodce bude pro případ “nouze” uveden na vstupence.
  • Předpokládaná délka akce je 1,5 hodiny.
  • Kapacita skupiny je omezená, vstupenky je možné zakoupit pouze předem.
  • Lektorem komentované prohlídky je průvodce Martin Bělohradský. Průvodce nebude mít při výkladu nasazenou roušku (vládní nařízení to umožňují) a zároveň doplňujeme informaci, že už podstoupil očkování proti covid-19.
  • Organizátor prosí všechny účastníky této akce, aby byli k ostatním návštěvníkům ohleduplní a na prohlídce dodržovali aktuálně platná vládní nařízení proti šíření nemoci covid-19. Děkujeme!
  • V případě nízkého zájmu si vyhrazujeme právo akci zrušit, a to nejpozději do 48 hodin před jejím začátkem. Informace budou zveřejněny na portálu GoOut.net a zároveň na našich webových stránkách.

Comments are closed here.