PROCHÁZKA

Vybrané vily Vinohrad – vyprodáno

ne 6. 6. 2021, 14.00 hod.

Pojďte se společně projít po vilová zástavbě na Vinohradech! Procházka začne u Vinohradské vodárny, novorenesanční stavby architekta Antonína Turka, která dokonce sloužila i jako rozhledna pro veřejnost. Zastavíme se okolo vil architekta Aloise Dryáka, z jehož dalších staveb na Vinohradech je možné vidět např. Radiopalác a tiskárnu Orbis. Ve stejné ulici se nacházejí bytové domy Richarda Klenky z Vlastimilu. V jednom z nichž žil např. básník Viktor Dyk, kterého připomíná pamětní deska. O něco dále pak najdete areál, kde byla založena filmová společnost A-B. Vyráběly tu filmy jako např. Anton Špelec Ostrostřelec a další známé filmové snímky, dnes už spíše pro pamětníky. A pro milovníky sladkého – nedaleko odtud stávala Maršnerova továrna, kde se údajně vyráběly vánoční čokoládové figurky, český unikát. Na závěr bude možné si prohlédnout Kolonii svobody, zástavbu rodinných domů od architekta F. A. Libry, ukázku výstavby podle vzoru anglických zahradních měst.

Praktické informace

  • Vstupné je 220 Kč / osobu.
  • Místem setkání je tramvajová zastávka Vinohradská vodárna, směrem na náměstí Míru (blíže k Vinohradské vodárenské věži). Telefonický kontakt na dobrovolníka bude pro případ “nouze” uveden na vstupence.
  • Předpokládaná délka akce je cca 1,5 hodiny.
  • Kapacita skupiny je omezená, vstupenky je možné zakoupit pouze předem.
  • Lektorkou procházky je profesionální průvodkyně Hedvika Čenková. Průvodkyně nebude mít při výkladu nasazenou roušku (vládní nařízení to umožňují) a zároveň doplňujeme informaci, že už podstoupila očkování proti covid-19.
  • Organizátor prosí všechny účastníky této akce, aby byli k ostatním návštěvníkům ohleduplní a na procházce dodržovali aktuálně platná vládní nařízení proti šíření nemoci covid-19. Děkujeme!
  • V případě nízkého zájmu si vyhrazujeme právo akci zrušit a to nejpozději do 48 hodin před začátkem akce. Informace bude zveřejněna na portálu GoOut.net a zároveň na našich webových stránkách.

Vyprodáno

Comments are closed here.