PROCHÁZKA S PROHLÍDKOU

Holešovice – nové a krásné I.

po 12. 9. 2022, 16.30 hod.

Holešovice už dlouho nejsou čtvrtí zahalenou dýmem továrních komínů a sídlem největší pražské tržnice s jatkami. Původní industriální budovy se mění v galerie, divadelní prostory, obchody či kavárny. Účastníci si některé z nich prozkoumají, možná se trochu ztratí v prostorách DOXu, vyšplhají do vzducholodě nebo se podívají na polstrovanou fasádu. Příběh místa i lidí, kteří dávají nový smysl zdánlivě nenápadné pražské čtvrti blízko přístavu.

Procházku povede a nadšeným výkladem doplní průvodkyně Markéta Čejková. Je možné se těšit i na návštěvu velmi netradičního kavárenského prostoru v nečekaném místě a zakončit vycházku vynikající kávou.

Praktické informace:

  • Místo setkání je před vstupem do galerie DOX.
  • Předpokládaná délka prohlídky je cca 1,5 hodiny.
  • Lektorkou prohlídky je Markéta Čejková.
  • Kapacita skupiny je omezená, vstupenky je možné zakoupit pouze předem.
  • Prosíme všechny účastníky, aby byli k ostatním návštěvníkům ohleduplní a dodržovali aktuálně platná vládní nařízení proti šíření nemoci covid-19. Děkujeme!
  • Na (vybraných) akcích pořizujeme fotografické nebo videozáznamy za účelem jejich dokumentování a propagace. Více informací zde.

Vaše průvodkyně

Markéta Čejková

Markéta vystudovala strojní fakultu ČVUT v Praze. Po patnácti letech práce auditorky nakonec propadla naplno své zálibě pro umění. Je doktorandkou oboru dějiny umění a současně pracuje jako lektorka pro různé organizace. Jako dobrovolnice a průvodkyně je s Open House Praha od roku 2019. Markéta neskrývá obdiv pro architekturu 20. století a potkat ji můžete například při procházce po Pražském hradě, hradčanských palácích, Veletržním paláci nebo brutalistické architektuře.

Více o Markétě zde.

Comments are closed here.